Asociatia Floarea De Cristal

Ziua Internaționala de Conștientizare a Autismului – 2 Aprilie

Anual, cea mai importantă campanie de informare și conștientizare organizată de Asociaţia „Copiii de Cristal” este de Ziua Internaționale de Conștientizare a Autismului – 2 Aprilie, dată stabilită de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 2007.
Salutăm campania mondială „Light it Up Blue” în perioada 1-2 aprilie, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare asupra Autismului. Astfel, în acele zile, clădiri simbolice din Braşov, precum Casa Sfatului, Primăria Municipiului, Cetatea Braşovului sau Centru Cultural Reduta sunt luminate în albastru (culoarea care simbolizează autismul).

Toate aceste activități sunt menite să contribuie la conștientizarea la nivel local a problematicii autismului. În anii trecuți printre activități s-au aflat: proiecții de filme despre persoanele cu autism la care au participat părinţi, terapeuţi, cadre didactice şi studenţi, marșuri de susținere a persoanelor care suferă de diverse tulburări din sfera autismului, spectacole caritabile etc.
De la an la an, ne bucurăm să vedem că tot mai mulți brașoveni sunt solidari cu copiii şi tinerii cu autism.
Ne dorim ca aceste activităţi de informare şi de conştientizare a problematicii autismului să crească în următorii ani şi să devină evenimente cu participări semnificative pentru comunitatea braşoveană.